Vrijheid van onderwijs in de media

Vanaf begin 2010 is enkele jaren op deze website maandelijks een overzicht gepubliceerd van artikelen die de afgelopen maand in de media verschenen zijn rond het thema vrijheid van onderwijs.


Maart: op naar de verkiezingen

In de afgelopen maanden is het mede door de val van het kabinet iets rustiger geweest op het terrein van artikel 23. Wel was er veel te doen over zaken die indirect raken aan de vrijheid van onderwijs. Bedoeld wordt de hostierel en de discussies daar omheen waarin het gaat om fundamentele vragen omtrent de godsdienstvrijheid.

Het belangrijkste nieuws is natuurlijk dat het wetsvoorstel acceptatieplicht weer door de PvdA van stal is gehaald. Het heeft verder voor weinig beroering in de kranten gezorgd alleen Trouw schrijft erover. Daarnaast is in het RD van woensdag 24 maart een artikel verschenen dat een aantal problematische kanten van het voorstel belicht.

De verwachting is dat het de komende tijd rustig zal blijven rond de vrijheid van onderwijs. De politiek is zich aan het opmaken voor de verkiezingscampagne die over een maand ongeveer gaat losbarsten. Daarin zal bijvoorbeeld segregatie in het onderwijs een thema zijn, zo is de verwachting.

Gijsbert Vonk, medewerker VGS

> Terug naar het media-overzicht <