Vrijheid van onderwijs in de media

Vanaf begin 2010 is enkele jaren op deze website maandelijks een overzicht gepubliceerd van artikelen die de afgelopen maand in de media verschenen zijn rond het thema vrijheid van onderwijs.


Even afhechten

Dit is de maartbijdrage van de maandelijkse artikelenserie die handelt over de vrijheid van onderwijs in de media.

Vorige maand was er veel commotie over het nieuws dat dit kabinet geen prioriteit geeft aan het tegengaan van zwarte scholen. Deze maand vond dan eindelijke het spoeddebat over deze berichten plaats. Hier een verslag van dit spoeddebat, waarin feitelijk weinig nieuws staat maar waarin de minister bekrachtigt wat ze eerder in de media heeft aangegeven. Opvallend is daarnaast dat ook de CDA-bewindslieden stevig naar voren brengen dat de overheid niet alles kan regelen van bovenaf. Dat is een klassiek CDA-standpunt maar werd onder het vorige kabinet ogenschijnlijk wel eens vergeten.

Daarnaast is er het antwoord van de minister op de kamervragen van Van der Ham van D66 over het identiteitsprofiel van de VGS. In een eerder bericht op deze website is daar aandacht aan gegeven. Hier kunt de antwoorden van de minister terug vinden.

Voor het overige wordt er op dit moment in de media nauwelijks discussie gevoerd over de vrijheid van onderwijs. Wel zal 'De Linker Wang, platform voor geloof en politiek binnen GroenLinks,  op DV 9 april een studiedag organiseren over de vrijheid van onderwijs. Wellicht dat daar nog interessante zaken naar voren komen.

Gijsbert Vonk, medewerker VGS

> Terug naar het media-overzicht <