Stagiair om geloof van school gestuurd

6 juli 2007

Een school in Utrecht heeft het stagecontract van een islamitische student verbroken omdat de jongen „te actief zijn geloof uitdroeg." De jongen heeft daarop een klacht ingediend tegen de school bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Dat bevestigden de school en de CGB vrijdag.

De jongen liep stage als onderwijsassistent op het openbare Utrechtse Leidsche Rijn College en was tevens als invalimam actief bij een moskee. De school stelt dat hij afspraken over het slechts beperkt uitdragen van zijn geloof niet is nagekomen.

De middelbare school kreeg ongeveer tien klachten over de jongen. Zo zou de stagiair folders hebben uitgedeeld over een serie moskeelezingen en verteld hebben wat de juiste versie van de islam is. De jongen ontkent dat hij ongevraagd over zijn geloof praatte en daarmee de afspraken schond die aan het begin van de stage waren gemaakt.

Rector Peter Wind zegt dat de jongen wel degelijk uit eigen beweging over zijn geloof sprak. „De jongen was er erg mee bezig. Een ander gespreksonderwerp was eigenlijk niet mogelijk." Wind geeft aan dat de jongen meerdere malen is aangesproken op zijn gedrag, maar daar niet op reageerde.

Over uiterlijk acht weken volgt de uitspraak van de commissie.

> Terug naar het nieuwsoverzicht <