Vrijheid van onderwijs in de media

Vanaf begin 2010 is enkele jaren op deze website maandelijks een overzicht gepubliceerd van artikelen die de afgelopen maand in de media verschenen zijn rond het thema vrijheid van onderwijs.


Deelnemen aan het debat

De afgelopen maand was het erg rustig in de media op het thema vrijheid van onderwijs. Meestal zijn er artikelen te over, en zeker onder het laatste kabinet Balkenende, toen de PvdA nog in de regering zat, zag de linkse oppositie de kansen schoon om steeds aan de onderwijsvrijheid te knagen. Onder dit kabinet lijkt het wat rustiger en concentreert de oppositie zich op andere thema's.

De VGS heeft namens het reformatorisch onderwijs de laatse maand deelgenomen aan een tweetal debatten waarvan informatie in de nieuwsrubriek te vinden is. Met name het debat bij VOS/ABB over acceptatieplicht was goed omdat het erg inhoudelijk was. Hier nogmaals het verslag van de bijeenkomst zoals weergegeven op de website van VOS/ABB. 

Daarnaast stond er nog een artikel in Trouw waarin twee theologen het opnemen voor het reformatorisch onderwijs. Het artikel past in de discussie over homo’s op een reformatorisch school. Met name het slot van het artikel is erg sterk waar het gaat over de toon van de discussie. De schrijvers vinden dat de toon bij de tegenstanders van het reformatorisch onderwijs nog wel eens onsympathiek is. Dan blijkt ook dat het reformatorisch onderwijs er goed aan doet niet te hoog van de toren te blazen.

Gijsbert Vonk, medewerker VGS

> Terug naar het media-overzicht <